The Yum Yums

The Yum Yums er et band fra Essex i Storbritannia. Medlemmene i The Yum Yums er meget erfarne musikere som ofte har blitt omtalt som Essexs stor sønner. Bandet har spilt over hele verden, men i Norge har de aldri vært. For nå. Rock mot fotball har jobbet i mange år med å få The Yum Yums på en norsk scene. Når vi endelig lykkes, er det med stor lettelse at alt vårt harde arbeid har båret frukter. The Yum Yums er så erkebritisk som det kan bli, eller vi burde vel heller si erke-Essex. Bandet har i mange år stått som et ledende lys i musikkmiljøet i den britiske havnebyen. Essex har alltid vært ledende når det kommer til musikk utenfor kjernen av London. Byen har oppfostret flere suksessrike musikere enn noen annen by i England.

Det historiske fylket Essex i Sør-England har en rik musikalsk arv som omfatter blant annet folkemusikk, klassisk og rock og pop. Musikken sitter i blodet til innbyggerne, og uansett hva som skjer i verden av musikk holder Essex, og deres særegne innfødte musikk, koken. Essex har vært i spissen av den engelske folkemusikken både i det 19- og 20 århundre. Mange klassiske komponister har også besøkt fylket og funnet inspirasjon til sine verker. Byen og hele fylket har fortsatt en blomstrende musikalsk scene som favner alle musikalske sjangre. For de som ikke er videre kjent med Essex og deres fantastiske musikkhistorie, kan vi nevne at band og musikere som Dave Gahan, Gorillaz, Alison Moyet, Humble Pie, David Byron, The Tremeloes, Graham Coxon, og selvsagt Blur, har alle sitt opphav i byen ved den engelske kanal.

Det er her alle medlemmene i The Yum Yums er født og oppvokst. Her har de gått gradene gjennom musikken og har satt dype spor på si vei. Bandets medlemmer har ikke bare en lang karriere med The Yum Yums. Selv om de har spilt sammen i over 25 år har de alltid hatt tid til sine andre medmusikere, og alle medlemmene av The Yum Yums har spilt med andre store band. Det er fullt mulig du ikke har hørt om The Yum Yums, de har tross alt aldri stått på en norsk scene tidligere, men bandets medlemmer har turnert verden over med band som Blur, Stone Roses og Headswim. Har du noen gang sett et av disse bandene live er det fullt mulig at du har sett deler av The Yum Yums tidligere.

Historien

The Yum Yums så dagens lys i 1988. De fire medlemmene hadde alle vært aktive i Essexs musikkmiljø i mange år og de hadde spilt i en lang rekke band. Gutta hadde erfaring fra pop, rock, metal og punk. Det de alle delte var dog en forkjærlighet for punk og rock. Alle hadde de vokst opp på slutten av 60-tallet og punken stod høyt i kurs i et England hvor ungdommen var i konstant opprør mot det etablerte. Selv om de alle nå var godt ute av både skole, og de kunne heller ikke kalle seg ungdommer lengre, satt punken og opprøret i ryggmargen på de alle. Dermed var The Yum Yums født og punken skulle vekkes til live igjen. Det var ikke enkelt å få oppmerksomhet utenfor sin egen hjemby den første tiden, men etter 2 år ble de booket inn på en punkfestival i Tyskland av alle steder. Som man sier i eventyret; og resten er historie. Etter festivalen ble The Yum Yums tilbudet platekontrakt med Don’t save the Queen Records, og har siden gitt ut hele 12 studioalbum.

Rock mot fotball har hatt en drøm om å se The Yum Yums på vår scene helt siden festivalen ble grunnlagt. Her er det bare å vite sin besøkstid, for her blir det punk-rock på høyt nivå.

Privacy Policy