Nikki Corvette and the Stingrays

Nikki Corvette, født Dominique Lorenz i Detroit, Michigan, er en sanger best kjent som grunnlegger og frontfigur av bandet Nikki & The Corvettes som hun grunna i 1977.

Corvette vokste opp i Detroit, Michigan, og hun var alltid fascinert av musikk. Allerede i en alder av 4 år plukket hun opp sin første gitar. Faren hennes var musiker, og hun var ofte med på både konserter og turneer rundt om i USA i barndommen. Corvette gjorde som mange unge musikere det ikke videre bra på skolen. Det var musikken og ikke noe annet som drev henne fremover. Da moren nektet en ung Corvette å dra på konsert med MC5 i 1975, fikk den unge damen nok. I en alder av bare 16 år forlot hun sitt barndomshjem og var fast bestemt på å lykkes som musiker. Corvette bodde der det var plass og spilte på gatene for å tjene penger til å overleve. Etter 2 tøffe år fikk hun muligheten til å spille på en lokal scene i Detroit, men problemet var bare at hun hadde ikke noe band. Skulle hun få muligheten, måtte hun sette sammen et band og det på bare 2 uker. Corvette jobbet iherdig og med god hjelp fra en tidligere kjæreste Peter James, fikk hun satt sammen et lite band. Da Nikki Corvette and the Stingrays sto på scenen sammen første gang hadde de aldri så mye som spilt en tone sammen en gang. De leverte et sett med coverlåter og et par originale sanger som Corvette hadde skrevet for bandet The Romantics noen år tidligere. At bandet aldri hadde spilt sammen var det nok ingen som var tilstede den kvelden som trodde, for de leverte et sett som ble snakket om mange år etter. Corvette hadde endelig fått en scene å vise seg frem på, og hun beviste at det var der hun hørte hjemme. I lokal presse ble hun sammenlignet med både Joni Mitchell og Patti Smith. Konserten var første steg på ferden videre, og den gikk raskt. Senere samme år fikk Corvette platekontrakt med Bomp! Records og debutalbumet “power pop perfection”, hvor hun skrev alle låtene sammen med Mike Miliard fra Boston Phoenix, ble av pressen beskrevet som albumet som splittet forskjellen mellom Ronettes og Ramones. Corvette og resten av bandet la etter lanseringen ut på en lengre USA-turne som også så dem få tilbud om konserter i Europa. Etter USA-turneen spilte bandet flere konserter i Europa, blant annet Tyskland, England, Sverige og Spania.

Dop og kjærlighet

Nikki Corvette and the Stingrays opplevd en turbulent tid etter sitt store gjennombrudd. Corvette fikk store problemer med å holde sitt eget narkotikamisbruk under kontroll, og det hele ble ikke bedre av at hun og kjæresten Peter James atter en gang brøt sitt turbulente forhold. James forlot bandet i 1981 og året etter brøt resten av Nikki Corvette and the Stingrays opp. Corvette selv trakk seg tilbake fra rampelyset, og lite vites om de neste årene i hennes liv. Hun har aldri forklart mer enn at hun var på “en reise med seg selv”. Alt man vet er at i 1998 kom Corvette tilbake til rampelyset og hun satte også sammen Nikki Corvette and the Stingrays igjen. Denne gangen i et helt nytt format med bare nye medlemmer. Selv om hun endret navn til Nikki and the Stingrays var musikken og trykket det samme som på 70-tallet. Corvette selv beskrev sitt nye band som “Corvettes fremtid”.

Nikki and the Stingrays

Bandet har siden 1998 gitt ut 3 studioalbum, men spiller heller sjelden livekonserter. Rock mot fotball har lenge ønsket å få en av 70-tallets største kvinnelige vokalister til å opptre, så vi håper alle finner veien til vår lille scene, for dette er en konsert du ikke vil gå glipp av!

Privacy Policy