The Goo Men

The Goo Men er et internasjonalt anerkjent garasje-rockband som er anerkjent for sin primale, tre-akkord, høy-energi Stone Age rock, som inkluderer fuzzgitar og hylende vokal. De er et energisk liveband som har spilt på fire kontinenter, og har påvirket garasjerocken i fire tiår. Sammen med Chesterfield Kings, Milkshakes og Fuzztones, var The Goo Men blant de første bandene til å ta opp garasjerock tidlig på 80-tallet. Siden deres først opptreden på Pittsburghs Electric Banana i 1983 har de overlevd virvelen av å forandre musikalske trender, og holdt seg til sin garasjepunklyd. Deres musikk har påvirket en rekke band og selv på 2000-tallet finner store band som White stripene, Vinene, The Hives, Kings of Leon og Yeah Yeah Yeahs inspirasjon fra The Goo Men.

Gitarist Gregg Kostelich og sanger Michael Kastelic er kjernen i bandet. Gjennom årene har de hatt en lang rekke bassister og trommeslagere, men de to grunnleggerne har alltid bestått. Kostelichs kone Barbara er bandet manager, bookingagent og pressetalsperson. De har gitt ut 11 anerkjente album på sitt eget indie label “Get Hip Records”. I 1989 ga de ut sin mestselgende plate “Rock and Roll” og med den kom også internasjonal oppmerksomhet. “Living is the Best Revenge” fra 2002 mottok massiv ros fra Playboy, Bukser Press, Bust og andre publikasjoner. Deres musikk blir ofte omtalt som rock-kompimentering. Blant bandets andre store utgivelser finner man “Mr. Garager’s Neighborhood”, “Battle of the Garages” og “Tribute to Brian Wilson”. The Goo Mens og deres musikk har mange ganger blitt kreditert med suksessen til det populære syndikerte radioprogrammet “Little Steven’s Underground Garage.

Europa sukksess

The Goo men er store stjerner i Europa, hvor garasjerock er en institusjon. De har gjennomført tusenvis på utsolgt konserter i Spania, Storbritannia, Frankrike, Norge, Finland, Kroatia, Tyskland, Hellas og Italia. Bandet har også besøkt Russland og Japan flere ganger. De har spilt i alle de store byene i verden, inkludert London, Paris, Moskva, Madrid, Athen, Amsterdam og Helsingfors. De spiller også mange konserter i USA, men det er uten tvil i Europa de har funnet sitt største publikum.

Det hele startet i en garasje i Canonsburg

På 1960-tallet gikk Gregg Kostelich og Michael Kastelic rundt i store fotballskjorter og bermudashorts. De mer eller mindre bodde i garasjer og kjellere hvor de prøvde å etterligne sine store idoler som Sears Silver, Gloria, Wipe-out, Louie Louie, Satisfaction, Pretty Woman og Hanky boys. De første årene spilte de to sammen i band som “Gents”, “The Shade Three”, “UFOs” og “Igniters”. Uten å oppnå den store suksessen, og uten at de to barndomsvennene ble enig med andre musikere om hvordan sound de skulle ha, grunnla de The Goo Men i 1981.

The Goo Men spilte sin første konsert på Pittsburghs Electric Banana 22. mai 1984, hvor de varmet opp for Clay Allison. Electric banana ble deres scene i flere år. Det var ikke før Bill von Hage, tidligere lydmann til en av Pittsburghs aller første punkband, Wake, hørte gutta spille at det tok av. Bill von Hage som nå jobbet ved “No Hippi Records” hadde lenge ønsket å lansere et nytt punkband fra hjembyen. Etter at de slapp sitt første album var det bare å holde seg fast. Det gikk i ett og både radio og tv ville alle ha sin del av gutta fra Pittsburgh. De neste 4 årene turnerte The Goo Men både USA og Europa. Det har gått alt for mange år siden man kunne se The Goo men på en scene i Norge, men Rock mot fotball har klart å lokke dem tilbake. Selv om gutta ikke er ungdommer lengre er det få band som er mer energisk på scenen. The Goo Men er i byen, så det er bare å glede seg!

Privacy Policy