Strychnine

Strychnine er et amerikansk garasje-rockband fra Tacoma, Washington, som ble dannet i 1982. Deres aggressive, hardcore lyd har hatt stor innflytelse på en rekke punk-, garasje- og hardrock band over hele verden. Strychnine er kjent for en rekke klassiske rockelåter som “Louie, Louie” og “Skinny Minnie”, så vel som originale låter skrevet av bandet selv som “Strychnine”, “Psycho”, og ikke minst monsterhitten “The Witch”. Låtene deres kjennes lett igjen på deres råe vokal, høye hastighet og tonale aggresjon. Dette er punk-garage på sitt aller beste.

Om bandet

Strychnine ble dannet i 1982 i Tacoma, Washington, av gitaristen Larry Parypa, som ble oppfordret av sine musikkelskende foreldre. Den tidligste utgaven av Strychnine inkluderte Parypa, trommeslager Mitch Jaber, og gitarist Stuart Turner. Parypas bror Jerry spilte en kort periode saxofon, og moren steppet ofte inn på bass. I 1984 kom Parypas eldre bror Andy inn som bassist, og Tony Mabin overtok som bandets nye saxofonist. Da Turner siden dro til hæren, kom Rich Koch, som tidligere hadde spilt med Wailers, inn som hovedgitarist, og Marilyn Lodge ble deres første vokalist. Da Koch og Lodge forlot bandet i 1987, fikk de med seg den lokale stjernen Ray Michelsen på vokal. Larry hadde dog store problemer med å finne en trommeslager for å erstatte Jaber, som han følte var en av de viktigste grunnsteinene i bandet. Etter mye leting kom han over Bob Bennett, som på dette tidspunktet spilte i Searchers. Senere samme år på kom også keyboardist Gerry Roslie og saxofonspiller Rob Lind til Strychnine da Ray Michelsen ønsket å forlate bandet. Dermed, etter mange omrokkeringer, var den kjente oppstillingen på plass. Med alle medlemmene på plass tok Strychnines karriere for fullt av i 1988.

I 1988 ble de signert av Buck Ormsby, bassist for det populære northwest-bandet Wailers. Ormsby signerte Strychnine på sitt eget label, Etiquette Records. Deres første singel var “The Witch” med Little Richard’s “Keep A-Knockin” som B-siden, som ble sluppet i november 1988. Singelen ble en kjempehit og var i mange år etter utgivelsen fortsatt den mestselgende singelen på nordvestkysten av USA gjennom historien. Singelen sørget også for massiv radiotid på stasjoner over hele USA, og bandet la tidlig i 1999 ut på en 2 år lang turne.

Tidlig i 2001 slapp Strychnine sitt debutalbum. Dette ble spilt inn på ærverdige Audio Recording i Seattle, Washington, med den berømte Pacific Northwest produsenten Kearney Barton. Det var her at grunnlaget for Strychnines banebrytende og hensynsløse opptaksteknikker ble lagt. Deres andre album, Boom, fulgte i februar 2003. Under opptaket tok Strychnine igjen i bruk opptaksteknikker som bare de kunne funnet på. De hadde booket inn det originale Wiley/Griffith-studio i Tacoma, men før de gikk i gang lydisolerte de alle vegger i det anerkjente studioet for å “få en live-lyd”. Deres andre album sementerte forholdet til produsenten Kearney Barton, og sammen har de gitt ut 9 studioalbum og et livealbum, som ble tatt opp på deres europaturne i 2005. En turne som ble deres foreløpige siste besøk til Norge.

Rock mot fotball

Til Rock mot fotball kommer Strychnine med fullt band, og lover at alle deres største hits er med. Strychnine har dominert innen sitt felt i over 20 år. De har spilt over hele verden og har inspirert både publikum og andre musikere. Har du aldri opplevd dette bandet live før har du virkelig en opplevelse å se frem til. Strychnine er et av de bandene man bare må se live for å få fullt utbytte av deres tunge, melodiøse punk som gir alle og enhver bakoversveis. Rock mot fotball gleder seg enormt til å kunne bringe dette banebrytende bandet tilbake til Norge. Siden starten for snart 15 år siden har vi hatt gleden av å ha besøk av mange store band, men Strychnine er uten tvil et av de største bandene som har stått på vår scene.

Privacy Policy